Haber

CHP Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Devletin Kurum ve Organlarını aşağılama” ve “halkı alenen tahrik etme” suçlarından soruşturma başlatıldığını duyurdu. TV100’de yayınlanan bir programdaki yorumları nedeniyle nefret ve düşmanlık” ifadeleri kullanıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Konuyla ilgili bugün Başsavcılıktan yapılan açıklama şöyle:

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız; 08/09/2023 tarihinde TV100’de yayınlanan Özgür Söz Programının canlı yayınına telefonla bağlanarak Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu’nun yaptığı açıklamalar nedeniyle ‘Türk Ceza İnfaz Kurumu’ hakkında işlem başlatılmıştır. 5237 Sayılı Kanunun 301. maddesinde düzenlenen ‘Milleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılamak’ ve ‘Halkı Kin ve Nefrete Teşvik veya Hakaret’ suçlarından soruşturma başlatıldı. Düşmanlık’ 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216’ncı maddesinde düzenlenmiştir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu